Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Έξυπνη διαφημιστική καμπάνια για μαχαίρια κουζίνας.

04
Η διαφημιστική εταιρεία του Αμβούργου KNSK, έχει δημιουργήσει μια πολύ έξυπνη σειρά διαφημιστικών για την γερμανική εταιρεία κατασκευαστής αξεσουάρ κουζίνας WMF. Ο στόχος διαφημιστικής καμπάνιας είναι να τονίσει το γεγονός ότι τα μαχαίρια κουζίνας της WFM είναι εξαιρετικά αιχμηρά. Είναι τόσο αιχμηρά και τέλεια ώστε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν έργα τέχνης από φρούτα και λαχανικά. Μια πραγματικά εντυπωσιακή διαφήμιση για προϊόντα αυτού του είδους.
05
06
07
08
09
10
11
01
02
03

Μια γιγάντια νεκροκεφαλή φτιαγμένη από είδη κουζίνας.

subodh-gupta_fFO4b_6648

Ένας Ινδός καλλιτέχνης που ονομάζεται Subodh Gupta, πρόσφερε ένα γιγάντιο κρανίο που αποτελείτε από διάφορα είδη κουζίνας στην έκθεση τέχνης Frieze του Λονδίνου. Μερικές φορές υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν όμορφα έργα τέχνης, τα οποία είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι τα υλικά τα οποία χρησιμοποίησε ο καλλιτέχνης είναι τόσο ασήμαντα.

Κούπα του καφέ με... αναδευτήρα!

Εάν και για εσάς είναι πρόβλημα η προετοιμασία του πρωινού καφέ λόγο έλλειψης χρόνου, τότε η λύση είναι το "Magic Self-Stirring Mug".
swirl-glass
Αυτή η ειδικά διαμορφωμένη κούπα, έχει στον πάτο ένα αναδευτήρα και στο χερούλι έναν διακόπτη που τον θέτει σε λειτουργία. Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε τον καφέ και την ζάχαρη μαζί με λίγο νερό και να "χτυπήσετε" τον καφέ σας οπουδήποτε. Λειτουργεί με 2 μπαταρίες τύπου ΑΑΑ και κοστίζει περίπου 18 ευρώ.

Το ακριβότερο μολύβι του κόσμου!

Ο Anton Wolfgang von Faber-Castell, είναι ο δημιουργός της συλλογής "Graf von Faber-Castell Collection" και σίγουρα ξέρει να φτιάχνει ακριβά μολύβια. Η εταιρεία του, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που το 1761 ξεκίνησε να κατασκευάζει τα Kasper Faber μολύβια, στο Stein, της Γερμανίας. Το 1839, ο Baron Lothar von Faber δημιούργησε το πρώτο "Faber-Castell" μολύβι. Το 2008, η "Faber-Castell" δημιούργησε το ακριβότερο μολύβι του κόσμου, σε μια περιορισμένη έκδοση. Το "Graf von Faber-Castell Perfect Pencil"
Το ακριβότερο μολύβι του κόσμου είναι κατασκευασμένο από ξύλο ελιάς 240 χρόνων, διαθέτει μια ξύστρα και ενσωματωμένη γόμα και έχει λευκόχρυσο 18 καρατιών. Τέλος, το καπάκι διακοσμούν τρία διαμάντια. Μόνο ενενήντα εννέα μολύβια έχουν δημιουργηθεί και η λιανική τους τιμή είναι 9,000 ευρώ (το ένα!)

Οι αριθμοί πίσω από τις πιστωτικές κάρτες

Η ιδέα της πιστωτικής κάρτας υπήρχε από τα τέλη του 1800, αλλά στην πραγματικότητα υλοποιήθηκε στη δεκαετία του 1950. Εάν είστε ένας από τα 177 εκατομμύρια Αμερικανών, έχετε τουλάχιστον μια πιστωτική κάρτα. Εάν είστε όπως οι περισσότεροι, έχετε κάπου μεταξύ 3ον και 5ον καρτών. Δείτε παρακάτω έναν ενδιαφέρον πίνακα με τον "αμερικανικό βούρκο" της πιστωτικής κάρτας. Όπως θα καταλάβατε και από το κείμενο, τα στοιχεία που αναγράφονται στον πίνακα αφορούν
http://img138.imageshack.us/img138/1977/creditcardfacts.jpg

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΟΚΤ 30 2010 Ο John Lennon θα απεικονίζεται στο νόμισμα των 5 λιρών.

Ο John Lennon θα απεικονίζεται στο νόμισμα των 5 λιρών.

Τη μορφή του John Lennon θα απεικονίζει η νέα συλλεκτική έκδοση του νομίσματος των £5. Την ψηφοφορία για την επιλογή του προσώπου που θα κοσμήσει την ειδική αυτή έκδοση, οργάνωσε το βασιλικό νομισματοκοπείο της Μεγάλης Βρετανίας. Σε αυτή ο John Lennon αναδείχθηκε νικητής με το συντριπτικό ποσοστό του 92%, σχεδόν 28,000 ψήφοι.

Πλέον ο John Lennon θα μπει σε μια μοναδική λίστα προσωπικοτήτων που έχουν απεικονιστεί στα βρετανικά νομίσματα, όπως ο William Shakespeare και ο Winston Churchill.

Οι πολίτες της Βρετανίας δε θα μπορούν να περιμένουν να πάρουν το νόμισμα απο το μαγαζί της γειτονιάς τους, αφού θα κοπούν μόλις 5.000 νομίσματα, με το καθένα να κοστίζει 44,99 λίρες. Πρόκειται δηλαδή για ένα νόμισμα που προορίζεται για συλλεκτική και όχι συναλλαγματική χρήση. Η σημαντική αυτή τιμή στη μνήμη του John Lennon, έρχεται λίγες ημέρες μετά την 70ή επέτειο απο τη μέρα γέννησης του.


Fonts φτιαγμένα με την βοήθεια αυτοκινήτου.

Η γραμματοσειρά ονομάζεται iQ font και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Pleaseletme Design, για λογαριασμό της Toyota με την χρήση ενός αυτοκινήτου και ειδικού λογισμικού. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο.



Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε και την γραμματοσειρά από εδώ και να δείτε περισσότερε φωτογραφίες, κάνοντας κλικ εδώ.

Η ημέρα των Clown

MEXICO-CLOWNS-CONVENTION

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συγκεντρώθηκαν 10.000 περίπου clowns από όλη τη Λατινική Αμερική στη πόλη του Μεξικό. Σκοπός τους είναι να προσπαθήσουν να παρουσιάσουν την τέχνη τους στον κόσμο και να μπορέσουν να «διαδηλώσουν» για τον σεβασμό στο επάγγελμά τους. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από αυτό το γιγανταίο τσίρκο που έγινε στις 20 Οκτωβρίου…

Mexico Clown Meeting

MEXICO-CLOWNS-CONVENTION

MEXICO-CLOWNS-CONVENTIONAPTOPIX Mexico Clown Meeting

APTOPIX Mexico Clown Meeting

Mexico Clown Meeting

Ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη μέσω... Σαχάρας.

Ένα βήμα πιο κοντά στην παροχή ηλιακής ενέργειας από τη Σαχάρα βρίσκεται η Ευρώπη, χάρη στο σχέδιο κόστους 400 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει αρχίσει να υλοποιείται στη διάσημη έρημο.Οι εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν στην περιοχή θα μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές απαιτήσεις περίπου 10.000 κατοικιών, καθώς περισσότεροι από 2.000 ηλιακοί καθρέφτες θα δεσμεύουν ενέργεια, την οποία και θα διοχετεύουν σε ένα πύργο ύψους 162 μέτρων.
Το έργο είναι αποτέλεσμα κοινοπραξίας δώδεκα εταιριών, οι οποίες δημιούργησαν την Desertec Industrial Initiative, που θα διοχετεύσει στην Ευρώπη το 15% της ηλεκτρικής ενέργειας που θα έχει παραχθεί έως το 2050. Η κοινοπραξία συστάθηκε από τη γερμανική Munich Re και περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Γερμανίας, μεταξύ τους οι Siemens, E.ON., ABB, αλλά και η Deutsche Bank. Η Desertec εκτιμά ότι από το 2015 θα είναι σε θέση να παρέχει ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη, καθώς θα κατασκευάσει μεγάλους ηλεκτρικούς σταθμούς μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να πραγματοποιούνται ακόμα και εξαγωγές σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται το εγχείρημα χρησιμοποιεί κάτοπτρα για να συγκεντρώσει τις ηλιακές ακτίνες σε μια δεξαμενή γεμάτη υγρό, την οποία θα ζεσταίνει. Το υπερθερμασμένο υγρό, στη συνέχεια, θα ενεργοποιεί τουρμπίνες που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Το πλεονέκτημα έναντι των φωτοβολταϊκών κατόπτρων που μετατρέπουν το ηλιακό φως απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια είναι το ότι από τη στιγμή που θα αποθηκευτεί αρκετό θερμό υγρό οι γεννήτριες θα λειτουργούν όλη τη νύχτα, όπως συμβαίνει και με τους… θερμοσίφωνες.

13 παράξενες δεισιδαιμονίες και από που βγήκαν

μαύρη γάτα

Περικυκλωνόμαστε καθημερινά από δεισιδαιμονίες. Δεν κάνει να περνάμε κάτω από σκάλες, δεν κάνει να πατήσουμε πάνω σε σπασμένα γυαλιά… Από πού ξεκινάνε όμως αυτές οι προλήψεις και γιατί τις ακολουθούμε; Το σημαντικότερο βέβαια είναι κατά…
πόσο αληθεύουν ή όχι.

Ο Βρετανός συγγραφέας, Harry Oliver, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, με τίτλο “Black Cats & Four-Leaf Clovers” και ερευνά τις ρίζες των δεισιδαιμονιών και τις ιστορίες των παλιών γυναικών ανά τον κόσμο.

1. Πέρασμα κάτω από μία σκάλα

Μετά από έρευνα ενός χρόνου στη Βρετανική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου, ο Oliver αναφέρει πως η δεισιδαιμονία αυτή αναφέρεται στη «σκάλα που σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον τοίχο και το έδαφος, υποδηλώνοντας την Αγία Τριάδα». Προφανώς, το πέρασμα μέσα από αυτό το τρίγωνο δείχνει ασέβεια προς την Αγία Τριάδα και επομένως φέρνει κακή τύχη. Άλλη πιθανή (και πολύ πιο απλή) εξήγηση είναι πως όπου υπάρχει σκάλα, συνήθως κάπως δουλεύει από πάνω και με το να περάσει κάποιος από κάτω μπορεί να προκληθούν διάφορα ατυχήματα, όπως να πέσει ένα σφυρί στο κεφάλι του περαστικού.

2. Μαύρη γάτα

Οι μαύρες γάτες είναι συνυφασμένες με τη μαγεία και γι’ αυτό κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως φέρνουν κακή τύχη. Εντούτοις, υπάρχουν δύο παραλλαγές σε αυτή τη δεισιδαιμονία. Εάν μία γάτα περάσει από μπροστά σου θεωρείται κακή τύχη, ενώ αν έρθει προς το μέρος σου, τότε είναι καλός οιωνός. Στην περίπτωση του πρώτου σεναρίου, για να ξορκίσεις το κακό, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να φτύσεις.

3. Άναμμα 3 τσιγάρων με το ίδιο σπίρτο

Αυτή η δεισιδαιμονία προέρχεται από τους στρατιωτικούς κύκλους και χρονολογείται από τις μεγάλες εκείνες νύχτες στα χαρακώματα κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Εάν κάπνιζαν μαζί τρεις στρατιώτες, οι ελεύθεροι σκοπευτές θα τους εντόπιζαν εύκολα,» όπως υποστηρίζει ο Oliver. Εάν χρησιμοποιούσαν το ίδιο σπίρτο για να ανάψουν και τα τρία τσιγάρα, οι σκοπευτές θα παρατηρούσαν πως το σπίρτο καίει ακόμα μετά το άναμμα του πρώτου τσιγάρου και θα είχαν αρκετό χρόνο για να γεμίσουν τα όπλα τους, να στοχεύσουν και να πυροβολήσουν τον άτυχο τρίτο καπνιστή.

4. Καρότα για καλή όραση

Παρόλο που κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Α, που περιέχουν τα καρότα, κάνει καλό στα μάτια, το λαχανικό από μόνο του δεν μπορεί να εγγυηθεί τέλεια όραση. Ο Oliver υποστηρίζει πως ο μύθος αυτός των παλιών γυναικών -ή η έξυπνη προσπάθεια των γονιών να κάνουν τα παιδιά τους να τρώνε λαχανικά- προέρχεται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Λεγόταν ότι οι Βρετανοί πιλότοι έτρωγαν τεράστιες ποσότητες καρότων για να βλέπουν από μεγάλο ύψος και στο σκοτάδι. Η φήμη αυτή είχε εξαπλωθεί ώστε να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από το γεγονός ότι είχε εφευρεθεί το ραντάρ και χρησιμοποιούνταν κατά του εχθρού,» προσθέτει ο Oliver.

5. Σταύρωμα των δαχτύλων

Η δεισιδαιμονία αυτή έχει θρησκευτικές ρίζες. Το σταύρωμα των δαχτύλων είναι ένα είδος ιερής προστασίας γιατί τα δύο δάχτυλα, που είναι το ένα πάνω στο άλλο, σχηματίζουν έναν κεκλιμένο σταυρό. Το τελετουργικό αυτό για «καλή τύχη» έχει διάφορες παραλλαγές ανά τον κόσμο. Στην Ελβετία, διπλώνουν τους αντίχειρές τους και τυλίγουν τα άλλα δάχτυλά τους γύρω, αντί για το κλασσικό σταύρωμα του δείκτη και του παράμεσου.

6. Ανοιχτή ομπρέλα μέσα στο σπίτι

Η προέλευση αυτής της πρόληψης είναι απλή: ό,τι σχεδιάστηκε για έξω πρέπει να παραμένει έξω. Παρόλο που η σημερινή εκδοχή της παλιάς δεισιδαιμονίας με την ομπρέλα περιορίζεται μόνο στην «κακή τύχη», ο Oliver υποστηρίζει πως τα παλιά χρόνια ήταν πολύ πιο σκοτεινή. «Τα παλιότερα χρόνια, το άνοιγμα της ομπρέλας μέσα στο σπίτι ήταν οιωνός θανάτου,» όπως εξηγεί ο ίδιος.

7. Γεμάτος φούρνος

Πρόκειται για μια παλιά εβραϊκή δεισιδαιμονία. Εάν ένας φούρνος έμενε άδειος, η οικογένεια θα πείναγε στο μέλλον. Για να αποφύγει κάποιος την πείνα, αρκούσε να αφήσει μέσα στον φούρνο ένα κομμάτι λαδόκολλα ή ένα τηγάνι. Η δεισιδαιμονία αυτή σχετίζεται με αρχαία τελετουργικά, κατά τα οποία άφηναν φαγητό για τους θεούς του νοικοκυριού, ώστε να προστατεύουν την οικογένεια.

8. Ανάποδα εσώρουχα

Εάν κάποιος έχει μια κακή μέρα, το μόνο που χρειάζεται για να την καλυτερέψει είναι να βάλει τα εσώρουχά του ανάποδα. Ο Oliver δεν είναι σίγουρος για την προέλευση αυτής της δεισιδαιμονίας αλλά δεν θα μας κάνει εντύπωση εάν αποδειχτεί πως προέρχεται από κάποια ξέφρενη φοιτητική εστία, ως ένα είδος «παρέλαση της ντροπής».

9. Φιλί με έναν μουστακοφόρο και γάμος

Υπάρχουν πολλές δεισιδαιμονίες που σχετίζονται με το γάμο. Μία από αυτές είναι πως αν μία γυναίκα φιλήσει έναν μελαχρινό άντρα κατά τη διάρκεια ενός γάμου, τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα της κάνουν πρόταση γάμου. Προσοχή όμως! Εάν μία γυναίκα φιλήσει έναν άντρα με μουστάκι και της μείνει μία τρίχα του στα χείλη της, τότε πιθανότατα η γυναίκα αυτή να μείνει ανύπαντρη.

10. Θαυμασμός βρέφους

Εάν είστε στην Κίνα και δείτε ένα πολύ όμορφο νεογέννητο μωρό, δεν θα πρέπει για οποιονδήποτε λόγο να εκφράσετε τον θαυμασμό σας. Στην Κίνα, θεωρείται μεγάλη γρουσουζιά ο θαυμασμός ενός νεογέννητου γιατί θεωρούν ότι τραβάει την προσοχή των φαντασμάτων και των δαιμόνων. Έτσι, συνηθίζεται να μιλούν με άσχημα λόγια για ένα μωρό, ώστε να κρατούν το κακό μακριά.

11. Μάσημα τσίχλας τη νύχτα

Ακόμα και αν έχετε άσχημη αναπνοή, το να μασήσετε τσίχλα μετά το δείπνο στην Τουρκία είναι κακή ιδέα. Οι Τούρκοι θεωρούν πως εάν μασήσουν τσίχλα τη νύχτα, ουσιαστικά μασάνε τη σάρκα των νεκρών.

12. Τετράφυλλο τριφύλλι

Λόγω της σπανιότητας των τετράφυλλων τριφυλλιών, εάν κάποιος βρει ένα, θεωρείται πολύ τυχερός. Σύμφωνα με τον Oliver, το σπάνιο αυτό φυτό αντιπροσωπεύει οτιδήποτε μπορεί να επιθυμήσει κάποιος: πλούτο, δόξα, αγάπη και υγεία.

13. Το γρουσούζικο 13

Ο αριθμός 13 -και η Παρασκευή και 13- θεωρούνται γρουσουζιά σε πολλά μέρη, ενώ οι ρίζες αυτής της δεισιδαιμονίας φτάνουν πίσω στη Βίβλο. Θυμηθείτε πως ο Ιησούς είχε 13 μαθητές, μέχρι που ο ένας -ο Ιούδας- τον πρόδωσε.

links: endiaferonta.com

Vampire Καφέ στο Τόκιο


Το Βαμπίρ Cafe είναι ένα gothic εστιατόριο στην περιοχή Ginza του Τόκιο όπου οι σερβιτόρες ντύνονται με σκούρα ρούχα στιλ Γαλλίδας υπηρέτριας και οι σερβιτόροι φορούν σμόκιν σαν να βγήκαν από ταινία του Δράκουλας.

Στο μενού, τα πάντα έχουν μετονομαστεί σε κάποιο βαμπίρ-τίτλο, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού κοκτέιλ που έχει το όνομα Vampire’s Blood. Εξυπακούεται ότι και το ντεκόρ στα πιάτα έχει κάτι το "Δρακουλίστικο" για να είναι μέσα στο όλο κλίμα.

Πληροφοριακά να σας ενημερώσω ότι ένα δείπνο για δύο μπορεί να κοστίσει πάνω από 100 δολάρια. (ανάλογα φυσικά τα πιάτα που θα παραγγείλετε).







Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Μοναδικός σχηματισμός από πέτρες στην Ιρλανδία

giants-causeway (2)

Σίγουρα θα νομίζετε ότι αυτός ο σχηματισμός είναι φτιαγμένος από τον άνθρωπο, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πρόκειται για ένα φυσικό κατασκεύασμα που εντυπωσιάζει. Πάνω από 4000 εξάγωνες πέτρες δημιούργησαν αυτόν τον πρωτότυπο σχηματισμό. Μάλιστα έγινε πρόσφατα και μνημείο της UNESCO. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες…

giants-causeway (1)

giants-causeway (4)

giants-causeway (5)

giants-causeway (6)

giants-causeway (8)

giants-causeway (9)

giants-causeway (10)

giants-causeway (13)

giants-causeway (17)

giants-causeway (18)

giants-causeway (3)

giants-causeway (15)

Εκπληκτικά πορτρέτα σκύλων.


Ο Βρετανός φωτογράφος Tim Flach βλέπει τα ζώα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο St Martins School of Art στο Λονδίνο, ο Flach δημιουργεί στυλιζαρισμένα πορτρέτα ζώων που μοιάζουν περισσότερο με έργα τέχνης παρά απλές φωτογραφίες του κουταβιού σας. Δουλεύει ως επαγγελματίας φωτογράφος για πάνω από 25 χρόνια και τις παραπάνω φωτογραφίες καθώς και τις υπόλοιπες που ολοκληρώνουν την δουλειά του, μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα του ή να αγοράσετε το βιβλίο του από την Amazon.