Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΟΙ 15 ωραιότεροι και πιο εμπνευσμένοι χώροι εργασίας!

Google Zurich

Το έχουμε αναρτήσει και παλαιότερα, αλλά τι να πεί κανείς για αυτά τα γραφεία..?

google1

google2

google3

google4

google5

Selgas Cano Architecture

Tο Selgas Cano Architecture office,σχεδιασμένο από τον Iwan Baan, σε κάνει να αισθάνεσαι ένα με την φύση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι τοποθετημένο κάτω από το έδαφος και περιβάλλεται από δένδρα και φυτά.


selgascano1

selgascano2

selgascano3

selgascano4

Twitter

twitter1

twitter2

twitter3

twitter4

Saegeling Medizintechnik

Η Saegeling Medizintechnik είναι μια γερμανική εταιρεία παραγωγής υψηλών προδιαγραφών ιατρικού εξοπλισμού. Η ίδια αίσθηση τεχνολογίας και πρωτοτυπίας που αποπνέει στα προιόντα τους παρατηρείται και στα γραφεία τους.

saegeling1

saegeling2

saegeling3

White Mountain Office

Το παλαιό ψυχροπολεμικό καταφύγιο πλεόν χρησιμοποιείτε από την Σουηδική ISP σε ένα νέο περίπλοκο φόντο...

mountain1

mountain2

Yahoo Barcelona

Η Yahoo έχει αρκετά γραφεία διάσπαρτα ανά τον κόσμο . Τα γραφεία που βλέπετε εδώ δεν είναι αλλά από αυτα της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Είναι όπως όλα τα άλλα γραφεία της Yahoo.. επικεντρωμένα στην διασκέδαση και δημιουργία!


yahoo1

yahoo2

yahoo3

TBWA Hakuhodo

Η TBWA Hakuhodo είναι μια Ιαπωνέζικη διαφημιστική εταιρεία. Τα πραγματικά απίστευτα γραφεία της έχει επιμεληθεί το Klein Dytham Architecture office και σκοπός ήταν να φέρουν το έξω... μέσα! Θα δείτε αρκετά στοιχεία εμπνευσμένα από την φύση, όπως γρασίδι και δέντρα.

tbwa1

tbwa2

tbwa3

tbwa4

Pixar

Όλοι πιθανότατα γνωρίζουμε την Pixar από τα μαγικά animation έργα της όπως το Toy Story, Finding Nemo και The Incredibles. Γνωρίζατε όμως ότι έχουν απίστευτα γραφεία? Οι χώροι τους είναι διακοσμημένοι με πίνακες και φιγούρες των ηρώων τους και μπορείς να παίξεις πινγκ πονγκ ή ποδοσφαιράκι στα διαλείματα!

pixar1

pixar2

pixar3

pixar4

Pallotta Teamworks

H Pallotta Teamworks απευθύνθηκε στους Clive Wilkinson Architects για να σχεδιάσουν ένα μοναδικό στο είδος του γραφείο. Φυσικά πήραν αυτό που ήθελαν! Όλο το γραφείο αποτελείται από containers φορτηγών πλοίων και είναι τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο. Τα container έχουν βαφτεί σε διάφορους χρωματικούς τόνους ώστε να αποδώσουν μια... ζωηρότητα και "ενέργεια" στους χρήστες του.

pallotta1

pallotta2

pallotta3

Red Bull London

Ένας μινιμάλιστικος τόνος και μια τεράστια " τσουλήθρα αποτελούν τα γραφεία της Red Bull στο Λονδίνο. Το τριώροφο αυτό κέντρο γραφείων δημιουργήθηκε από το Jump Studios.


redbull1

redbull2

redbull4

redbull5

Facebook

Τα νέα γραφεία του Facebook έχουν ως επίκεντρο τις ανάγκες και τα "θέλω" των εργαζομένων τους! Έχουν δημιουργηθεί ορισμένες " γειτονιές ¨ για το κάθε τμήμα έτσι ώστε το καθένα να αποκτήσει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται στο να γράφουν στους τοίχους, να παραθέτουν δείγματα εργασίας και να μεταθέτουν ως επιθυμούν τα έπιπλα στον χώρο..

facebook1

facebook2

facebook3

Bastard Store and Office

Ο παράδεισος για κάποιον που κάνει skateboard δεν είναι άλλος από το The Bastard (store and office). Στην ουσία είναι μια "μίξη" από skate park και γραφεία!

bastard1

bastard2

Hyves

Το Hyves.net είναι ένα πολύ γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης στην Ολλανδία. Σε αντιστοιχία με τα γραφεία του Facebook και εδώ έχουμε το ιδανικό ότι ο χώρος αφορά καθαρά και μόνο τους εργαζομένους του! Αν και υπάρχει μια μικρή διαφορά ανάμεσά τους : τα γραφεία του Hyves.net περιβάλλονται από έντονα- φωτεινά χρώματα... και όταν λέμε φωτεινά, εννοούμε φ ω τ ε ι ν ά! Δείτε παρακάτω...

hyves1

hyves2

hyves3

hyves4

JWT New York

Η JWT είναι μια από τις παλαιότερες διαφημιστικές εταιρίες παγκοσμίως! Τα γραφεία είναι σχεδιασμένα σε 5 επίπεδα και είναι ικανά να φιλοξενήσουν έως και 900 εργαζομένους! Το κτίσμα σαφώς αντικατοπτρίζει την σκέψη και τον χαρακτήρα της επιχείρησης και είναι σχεδιασμένο από τους Clive Wilkinson Architects.

jwt1

jwt2

jwt3

Chamber of Commerce and Industry, Slovenia

Αυτό πρέπει να ναι το ωραιότερο κυβερνητικό κτίριο που έχουμε δεί!Το φυσικό - οργανικό πλαίσιο που περιβάλλει το οικοδόμημα σε συνδυασμό με τα πολλά παράθυρα και φυτά προσδίδει έναν τόνο ανανέωσης και χαλάρωσης στους εργαζομένους!

chamber1

chamber2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου