Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Έκρυβε μια μικρή ζωντανή τίγρη στις αποσκευές της.

Έκρυβε μια μικρή ζωντανή τίγρη στις αποσκευές της.

Ναρκωμένο και προσεκτικά τοποθετημένο σε μία βαλίτσα βρήκαν οι ελεγκτές στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη ένας μωρό τιγράκι, ηλικίας μόλις δύο μηνών. Η αποσκευή με το δύο μηνών άγριο ζώο ανήκε σε μία 31χρονη Ταϊλανδή, η οποία προσπάθησε να το μεταφέρει στο Ιράν. Οι Αρχές του αεροδρομίου υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υπέρβαρη βαλίτσα της επιβάτιδας, μετά από τον έλεγχο που πέρασε με ακτίνες Χ. Κάπως έτσι διέκριναν ανάμεσα σε πολλά παιδικά παιχνίδια, το τιγράκι που ήταν ναρκωμένο και έμοιαζε σαν ψεύτικο…

Ανοίγοντας τη βαλίτσα, το μικρό ζωάκι βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση (και λόγω της νάρκωσης) και κινητοποιήθηκε το αρμόδιο τμήμα ανάπτυξης, κτηνοτροφίας, εθνικών δρυμών, άγριας ζωής και διατήρησης των φυτών για να επιθεωρήσει την βαλίτσα. Οι επιθεωρητές ανέλαβαν την φροντίδα του και αφού το τάισαν το πήγαν σε ασφαλές μέρος όπου του έκαναν τεστ DNA ώστε να καθοριστεί η σε πια «ράτσα» ανήκει. Μέχρι να μεταφερθεί σε ειδικό πάρκο προστασίας άγριων ζώων, το τιγράκι φροντίζουν κτηνίατροι, δίνοντάς του γάλα γάτας που είναι ότι πιο κοντινό στο μητρικό του γάλα.

Η 31χρονη γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορίας της παράνομης εμπορίας σπάνιων ζώων και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων. Η ίδια υποστήριξε ότι η βαλίτσα δεν ήταν δική της και κάποιος άγνωστος της είχε ζητήσει να τη μεταφέρει στο Ιράν όπου ταξίδευε.

Ο Κρίς Σέπχερντ, αναπληρωτής διευθυντής έλεγχου αεροδρομίων της Νοτιοανατολική Ασία δήλωσε «Συγχαίρουμε όλους τους οργανισμούς που ενώθηκαν για να αποκαλύψουν αυτή τη ξεδιάντροπη απόπειρα λαθρεμπορίας». Ο ίδιος έκανε έκκληση για την τακτική παρακολούθηση και σκληρότερη κυρώσεις στους λαθρεμπόρους άγριων ζώων.

links: e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου