Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

«Φρένο» στο κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο

Από τον Οκτώβριο οι οδηγοί αυτοκινήτων που καπνίζουν θα ελέγχονται, χωρίς όμως συνέπειες, από τους ελεγκτές του υπ. Υγείας

Συστάσεις σε όσους καπνίζουν μέσα στα αυτοκίνητα θα κάνουν από τον επόμενο μήνα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε χθες απαράδεκτο το να καπνίζουν οι ενήλικοι και στο πίσω κάθισμα να βρίσκονται παιδιά, ενώ περιέγραψε και μία προσωπική εμπειρία: «Πριν από μερικά χρόνια βρέθηκα πίσω από ένα πολυτελές αυτοκίνητο, στο οποίο οδηγός και συνοδηγός κάπνιζαν, ενώ στο πίσω κάθισμα ήταν τρία παιδιά. Τον κυνήγησα, χωρίς να μπορέσω να τον προλάβω. Απευθύνθηκα, ωστόσο, στην Αστυνομία, ζητώντας να εντοπιστεί και να του γίνει παρατήρηση».

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι από τον Οκτώβριο θα καταλογίζονται πρόστιμα στους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου. Ως προς την απαγόρευση καπνίσματος στα αυτοκίνητα, είπε ότι θα υπάρξει μία περίοδος παρατήρησης, μέχρι να αποφασιστούν τα σχετικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι έως την περασμένη Δευτέρα η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα «1142» έχει δεχτεί 106.253 κλήσεις, από τις οποίες οι 1.247 αφορούν καταγγελίες.

links: e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου