Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Με αφορμή την αρχιτεκτονική της φύσης

Η αρχιτεκτονική πολλές φορές εμπνέεται από την ίδια τη φύση. Η κατασκευή του νηπιαγωγείου Kindergarten Sighartstein, συνολικής έκτασης 830 τετραγωνικών μέτρων, κόστισε περίπου 1,2 εκατομμύρια €.
Η κατασκευή του νηπιαγωγείου Kindergarten Sighartstein, συνολικής έκτασης 830 τετραγωνικών μέτρων, κόστισε περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην Αυστρία και σχεδιάστηκε από την ομάδα Kadawittfeldarchitektur. Μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο, η εν λόγω κατασκευή ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά χάρη στην εντυπωσιακή της πρόσοψη, η οποία μοιάζει να αποτελεί έργο κάποιου γλύπτη, ενώ παράλληλα παραπέμπει στην εικόνα του γρασιδιού.

Η πρόσοψη, εμπνευσμένη από τον περιβάλλοντα χώρο, λειτουργεί ως μία στυλιστικά κομψή πινελιά και ταυτόχρονα δημιουργεί έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον κήπο και το κτίριο. Στο εσωτερικό τής κατασκευής, οι χώροι φιλοξενούν πολλές και ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά. Με το πέρασμα του χρόνου, ο χώρος θα γεμίσει με πολύχρωμα παιχνίδια και έπιπλα, γι' αυτό και οι ειδικοί επέλεξαν να του δώσουν μονάχα ένα χρώμα, το οποίο είναι φυσικά το πράσινο.

Τόσο λοιπόν στο εσωτερικό του, όσο και στο εξωτερικό του, η πράσινη απόχρωση κυριαρχεί, ως το χρώμα της άνοιξης, της φρεσκάδας και της νεότητας. Τέλος, το γυαλί παίζει το δικό του σημαντικό ρόλο, αφού επιτρέπει στο φυσικό φως να εισέρχεται στο κτίριο, ενισχύοντας τα χρώματα και φτιάχνοντας τη διάθεση των παιδιών.

kindergarten-sighartstein-in-austria-by-kadawittfeldarchitektur.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου