Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ένα έπιπλο προσαρμοσμένο στα... βιβλία σας.

Σύμφωνα με τον δημιουργό αυτού του πρωτότυπου επίπλου, τα βιβλία που περιέχει, είναι με θέμα την αρχιτεκτονική και αφορούν τις σπουδές του όλα αυτά τα χρόνια στο San Francisco Bay.
Εάν λοιπόν θέλετε ένα παρόμοιο έπιπλο, με βιβλία της αρεσκείας σας, δεν έχετε παρά να του τα στείλετε και αυτός θα αναλάβει να δημιουργήσει το δικό σας έπιπλο με "ενσωματωμένα" βιβλία, και να σας το στείλει πίσω ολοκληρωμένο. Τώρα, εάν αξίζει να μπείτε σε αυτήν την διαδικασία, η οποία θα σας κοστίσει ούτε λίγο, ούτε πολύ, 1800 Δολάρια (!) είναι άλλο θέμα.
Πάντως σαν ιδέα δεν είναι άσχημη...


Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η "αξία" ενός δασκάλου ανά χώρα.

Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι διαφορές έχουν οι εκπαιδευτικοί από χώρα σε χώρα, ο παρακάτω πίνακας πιστεύω ότι θα σας δώσει, μερικές έστω, απαντήσεις.
Teachers Worth Around the World | Infographic |

Μαγικό υλικό που αυτοεπιδορθώνεται δημιούργησαν ξένοι επιστήμονες

Ένα «θαυματουργό» πολυμερές υλικό το οποίο μπορεί να αυτοεπιδιορθωθεί αν εκτεθεί σε υπεριώδες φως λέιζερ δημιούργησαν Αμερικανοί και Ελβετοί επιστήμονες.Σε πολυμερή υλικά βασίζονται προϊόντα όπως σαμπρέλες ελαστικών, ιατρικός εξοπλισμός κ.ά. τα οποία είναι ευάλωτα σε γρατζουνιές, κοψίματα, τρυπήματα και λοιπές βλάβες.

Το νέο υλικό που δημιούργησαν ερευνητές του πανεπιστημίου Case Western Reserve με επικεφαλής τον Κρίστοφερ Γουέντερ, περιέχει μέταλλο το οποίο απορροφάει το υπεριώδες φως και όταν θερμαίνεται «αποσυναρμολογεί» τα μόρια του αποκτώντας ρευστή μορφή που ρέει και κλείνει οποιαδήποτε ρωγμή. Όταν σταματήσει η έκθεση του νέου υλικού στο υπεριώδες φως, το οποίο μπορεί να εκπέμπεται από μια λάμπα όπως αυτή που χρησιμοποιούν οι οδοντογιατροί, «αυτό-συναρμολογείται» και γίνεται όσο σκληρό ήταν και πριν.

Οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και μια δεκαετία να δημιουργήσουν τέτοιου είδους υλικά τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον όγκο των άχρηστων προϊόντων που πετιούνται στα σκουπίδια.

Tape Cassette Inserts

Αν και οι κασέτες έχουν πλέον αντικατασταθεί από τα cd και τις flash memory, (σε αντίθεση με τους δίσκους βινυλίου που ακόμα ζουν, είτε σαν αναμνηστικά μιας άλλης εποχής, είτε σαν συλλεκτικά κομμάτια), εντούτοις, και οι κασέτες έχουν τους δικούς τους νοσταλγούς. Όσοι λοιπόν θέλετε να πάρετε μια γεύση, από την εποχή που κυριαρχούσαν οι κασέτες, δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ εδώ, για να δείτε μια σειρά από εξώφυλλα.


Η τέχνη πίσω από μια κλεψύδρα.

Ο αυστραλιανός σχεδιαστής Marc Newson, μας δείχνει πως δημιουργεί στο εργοστάσιο Glaskeller της Ελβετίας μια κλεψύδρα βήμα-βήμα. Κάθε χειροποίητη κλεψύδρα αποτελείται από υψηλής αντοχής βοριοπυριτικό γυαλί και εκατομμύρια μικρο-μπάλες από ανοξείδωτο χάλυβα.


Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Camera from Athens - Ένα πρωτότυπο σουβενίρ.

Ένα πρωτότυπο σουβενίρ, το οποίο έχει και σασπένς, αφού στην ουσία δεν ξέρεις τι έχεις αγοράσει!!!Πρόκειται για μια σειρά από φωτογραφικές μηχανές, οι οποίες περιέχουν η κάθε μία από 27 φωτογραφίες (διαφορετικές σε κάθε μηχανή) που έχουν ληφθεί από διάφορους καλλιτέχνες. Στην προκειμένη περίπτωση, οι φωτογραφίες είναι από την Ελλάδα, αλλά υπάρχει ολόκληρη σειρά, από διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης.Μπορείτε να την βρείτε εδώ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τέλειος σε όλα!

Ο Ασιάτης τύπος στο παρακάτω βίντεο, φαίνεται να έχει ταλέντο με ότι καταπιάνεται...

Ζωντανές... φωτογραφίες!!!

Photobucket
Η δημιουργός αυτών των φωτογραφιών ονομάζεται Jamie Beck, είναι φωτογράφος μόδας και ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη. Αυτά τα υπέροχα GIF animation είναι μια σειρά από φωτογραφίες που τις αποκαλεί "Cinemagraphs".
Το αποτέλεσμα όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι, είναι εντυπωσιακό!
Μπορείτε να δείτε περισσότερες δημιουργίες της, στο blog που διατηρεί.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Μια παράξενη συλλογή.

Ο Terry Prouty ζει στη Λουιζιάνα και συλλέγει φωλιές από σφήκες!!! Ξεκίνησε την συλλογή του το 2000, και μέχρι σήμερα, διαθέτει πάνω από 100 διαφορετικές σφηκοφωλιές τις οποίες τις περισσότερες τις έχει αγοράσει μέσω Internet.



Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Το γουρούνι με τις βούλες που νομίζει ότι είναι σκύλος!

Συμπεριφέρεται σαν σκύλος, τον βγάζουν βόλτα με λουράκι, ακούει στο όνομα του και συμμετέχει σε αγώνες. Τι είναι; σίγουρα όχι σκύλος αλλά ένα συμπαθέστατο γουρουνάκι που έχει διχασμένη προσωπικότητα και νομίζει ότι είναι σκυλάκι!Η ιδιοκτήτρια του, Sue Williams, έχει εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από τις επιδόσεις του, που σκέφτεται να «κατεβάσει» τον μόλις εννέα μηνών Louie σε αγώνες σκύλων αφού όπως λέει, κάνει ακριβώς ό,τι κι εκείνοι, με τη διαφορά ότι «πιάνει» τις εντολές πιο γρήγορα από τα συμπαθητικά τετράποδα.

Ο Louie, που έχει «δέσει» απόλυτα με τα υπόλοιπα σκυλάκια, έχει γίνει απόλυτα αποδεκτός στον κόσμο τους και του συμπεριφέρονται σαν να είναι «δικός» τους. Μαζί βγαίνουν βόλτες, μαζί παίζουν, μαζί εκπαιδεύονται και μαζί αγωνίζονται.

Όσο για την εμφάνιση του; Σίγουρα δεν μοιάζει με αυτή ενός σκύλου, αλλά όπως και να΄χει είναι μοναδική αφού ο Louie είναι πουα!

Χωριό προς πώληση

Το μεσαιωνικό χωριό Valle Piola στην Ιταλία πωλείται προς €550,000.Το χωριό βρίσκεται στο κέντρο του εθνικού πάρκου Gran Sasso στην περιοχή Abruzzo. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελείται από 11 σπίτια που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν, μια μισοκατεστραμμένη εκκλησία του 13ου αιώνα και δύο σπίτια βοσκών.
Χωριό προς πώληση

Χωριό προς πώληση

Χωριό προς πώληση

Χωριό προς πώληση

Χωριό προς πώληση

Χωριό προς πώληση

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Με αφορμή την αρχιτεκτονική της φύσης

Η αρχιτεκτονική πολλές φορές εμπνέεται από την ίδια τη φύση. Η κατασκευή του νηπιαγωγείου Kindergarten Sighartstein, συνολικής έκτασης 830 τετραγωνικών μέτρων, κόστισε περίπου 1,2 εκατομμύρια €.
Η κατασκευή του νηπιαγωγείου Kindergarten Sighartstein, συνολικής έκτασης 830 τετραγωνικών μέτρων, κόστισε περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην Αυστρία και σχεδιάστηκε από την ομάδα Kadawittfeldarchitektur. Μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο, η εν λόγω κατασκευή ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά χάρη στην εντυπωσιακή της πρόσοψη, η οποία μοιάζει να αποτελεί έργο κάποιου γλύπτη, ενώ παράλληλα παραπέμπει στην εικόνα του γρασιδιού.

Η πρόσοψη, εμπνευσμένη από τον περιβάλλοντα χώρο, λειτουργεί ως μία στυλιστικά κομψή πινελιά και ταυτόχρονα δημιουργεί έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον κήπο και το κτίριο. Στο εσωτερικό τής κατασκευής, οι χώροι φιλοξενούν πολλές και ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά. Με το πέρασμα του χρόνου, ο χώρος θα γεμίσει με πολύχρωμα παιχνίδια και έπιπλα, γι' αυτό και οι ειδικοί επέλεξαν να του δώσουν μονάχα ένα χρώμα, το οποίο είναι φυσικά το πράσινο.

Τόσο λοιπόν στο εσωτερικό του, όσο και στο εξωτερικό του, η πράσινη απόχρωση κυριαρχεί, ως το χρώμα της άνοιξης, της φρεσκάδας και της νεότητας. Τέλος, το γυαλί παίζει το δικό του σημαντικό ρόλο, αφού επιτρέπει στο φυσικό φως να εισέρχεται στο κτίριο, ενισχύοντας τα χρώματα και φτιάχνοντας τη διάθεση των παιδιών.

kindergarten-sighartstein-in-austria-by-kadawittfeldarchitektur.jpg

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ

Διαστάσεις πέρνει μέρα με τη μέρα η κρίση στον χώρα της ανώτατης εκπαίδευσης μετά τα λουκέτα στο ΤΕΙ Πειραιά και στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Τη σκυτάλη πήρε την Πέμπτη η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου...
Η Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Σχολής, όπως αναφέρει σε ψήφισμά της, «σταθμίζοντας με ευθύνη την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές επιλογές, διαπιστώνει ότι η Σχολή Αρχιτεκτόνων αδυνατεί εκ των πραγμάτων να συνεχίσει τη λειτουργία της και αποφασίζει την αναστολή της, από την Τετάρτη 4 Μαΐου, μετά από ανοικτή Γενική Συνέλευση, η οποία θα εξειδικεύσει μορφές δράσης».
Όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές, η αδυναμία λειτουργίας της Σχολής οφείλεται κυρίως σε δύο αιτίες. Καταρχάς μεγάλος αριθμός διδασκόντων που συνταξιοδοτούνται, δεν αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής Αρχιτεκτόνων να έχει μειωθεί κατά 40% στην τελευταία διετία.
Επιπλέον στην Αρχιτεκτονική Σχολή -όπως και στις ανάλογες σχολές με συνθετικά και καλλιτεχνικά μαθήματα- η μη ανανέωση του Προεδρικού Διατάγματος που επιτρέπει την υπό όρους εκλογή μελών ΔΕΠ χωρίς την κατοχή διδακτορικού διπλώματος έχει επιπλέον αναστείλει κάθε εκλογή και εξέλιξη συναδέλφων, που καλούνται να διδάξουν συνθετικά μαθήματα, τα οποία αποτελούν τον κύριο κορμό του προγράμματος σπουδών.
Οι καθηγητές της Σχολής καλούν τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος και τους φοιτητές τους να συμμετάσχουν στην γενική συνέλευση της 4ης Μαΐου.

links: inews.gr


Το καφέ του διαβόλου.

Το Le Café de L'Enfer, ήταν ένα καφέ στο Παρίσι, που βρίσκονταν στην περιοχή των "κόκκινων φαναριών" (γνωστή και ως Pigalle - η γειτονιά του Moulin Rouge), και λειτουργούσε από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και στα μέσα του 20ου αιώνα.
Ένα "προχωρημένο" για την εποχή του Café, δελέαζε τους Παριζιάνους του 19ου αιώνα, να περάσουν την πύλη του και να πιούν το ποτό τους παρέα με τον διάβολο. Το ντεκόρ ήταν κατασκευασμένο από γύψο, ενώ οι σερβιτόροι, ντυμένοι κι αυτοί σαν διάβολοι, συμπλήρωναν το σκηνικό.


Virtual Τοίχος για την προστασία των πεζών στα φανάρια


Ένας Κινέζος σχεδιαστής βρήκε ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο για να προστατέψει τους πεζούς από τους ασυνείδητους οδηγούς που περνάνε το φανάρι με κόκκινο. Ο Χάνγιουνγκ Λι σχεδίασε ένα virtual τοίχο που απεικονίζει… πεζούς να περνάνε το δρόμο, μπλοκάροντας τους οδηγούς που θέλουν να περάσουν με κόκκινο.

Born to create drama

Πως μπορεί ένα μικρό παιδί να φέρει τα πάνω κάτω σε λίγα δευτερόλεπτα... (εκπληκτική η φάτσα της μικρής)

Μουσείο για... τρίχες!

Στον κόσμο των συλλεκτών, μπορείς να συναντήσεις μια ευρύ ποικιλία από συλλογές, που απαρτίζονται από κάθε λογής αντικείμενα. Έτσι, μια συλλογή από... τρίχες, δεν αποτελεί έκπληξη στον κόσμο των συλλεκτών, εκτός του ότι ο συλλέκτης δεν είναι κουρέας (όπως θα περίμενε κάποιος) αλλά αγγειοπλάστης.
Στην Τουρκία, στο Avanos της Καππαδοκίας, ζει και εργάζεται ένας αγγειοπλάστης που ακούει στο όνομα Chez Galip. Ο Galip, έχει το εργαστήριο του σε ένα υπόγειο, το οποίο αποτελεί και το μουσείου του με την συλλογή του από τούφες γυναικείων μαλλιών.
Η ιδέα για το παράξενο αυτό μουσείο του ήρθε, όταν πριν από 30 χρόνια (το 1979) η κοπέλα του, έπρεπε να λείψει για πολύ καιρό και έτσι του άφησε μια τούφα από τα μαλλιά της για να την θυμάται. Κάποιες από τις πελάτισσες του, βλέποντας την τούφα με την κορδέλα και το μήνυμα που του είχε γράψει η κοπελιά του, ήθελαν κι αυτές να αφήσουν το δικό τους στίγμα, αντιγράφοντας την ιδέα.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, η συλλογή του Galip μεγάλωσε τόσο πολύ που κέρδισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, διαθέτοντας περισσότερα από 16.000 διαφορετικά παραδείγματα μαλλιών με τις διευθύνσεις τους.

Αστέρια που έσβησαν στα ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία που σε μια στιγμή μετατράπηκαν σε σημείο αναφοράς. Δωμάτια που έγιναν καταραμένα. Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε ξενοδοχείο.

Sid Vicious

O Sid Vicius αποτελεί ίσως την πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα της πανκ μουσικής, περισσότερο όμως λόγω της συγκυρίας, του τρόπου ζωής και του χαρακτήρα του, παρά λόγω της ικανότητάς του ως μουσικού.

Το πραγματικό του όνομα ήταν John Simon Richie. Πέθανε στις 2 Φεβρουαρίου 1979 στο ξενοδοχείο Chelsea Hotel στην Νέα Υόρκη.



Michael Hutchence .

Τραγουδιστής των INXS. Κρεμάστηκε χρησιμοποιώντας τη ζώνη του στο δωμάτιο 524 του Ritz-Carlton Hotel Σίδνεϊ στις 22 Νοέμβρη του 1997.

Η αυτοψία έδειξε ότι στο αίμα του υπήρχαν μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος, κοκαΐνης και Prozac. Είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με τους INXS τις δεκαετίες '80 και '90, με τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Need You Tonight", "New Sensation", "Never Tear Us Apart"



Oscar Wilde

Στις 30 Νοεμβρίου του 1900, πέθανε στο δωμάτιο 16 του ξενοδοχείου Hôtel d'Alsace στο Παρίσι ο Oscar Wilde.

Ο θάνατός του αποδόθηκε σε εγκεφαλική μηνιγγίτιδα μετά από μόλυνση των αυτιών του. Ο βιογράφος του Richard Ellmann, υποστήριξε πως οφειλόταν σε σύφιλη, ωστόσο ο Μέρλιν Χόλαντ, επίσης βιογράφος και εγγονός του Ουάιλντ, θεωρεί πως η ερμηνεία αυτή αποτελεί παρανόηση συνδέοντας τη μηνιγγίτιδα που τον προσέβαλε με μία χειρουργική επέμβαση που είχε προηγηθεί. Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, όπως αυτή επιβεβαιώνεται και από αναφορές των ιατρών του Ουάιλντ, τα αίτια του θανάτου του δεν σχετίζονται με πιθανή σύφιλη. Ο τάφος του βρίσκεται σήμερα στο Παρίσι.

Robert F Kennedy

Δολοφονήθηκε στις 6 Ιουνίου 1968 στο Ambassador Hotel's Embassy Ballroom στο Χόλυγουντ από τον Άραβα Σιρχάν Σιρχάν.

Το 1961 έγινε υπουργός δικαιοσύνης ενώ παράλληλα ήταν σύμβουλος του προέδρου αδερφού του. Το 1964 εξελέγη γερουσιαστής Νέας Υόρκης και στη συνέχεια εκδήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα. Ήταν παντρεμένος με την Έθελ Σκέικελ και είχε 11 παιδιά.



John Belushi

Πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης και ηρωίνης στις 5 Μαρτίου το 1982 στο Chateau Marmont στο Λος Αντζελες.

Martin Luther King J

Πήγε 30 φορές στη φυλακή. Πολλές φορές καταδικάστηκε σε υψηλά πρόστιμα. Τόσο μεταξύ των μαύρων όσο και μεταξύ των λευκών είχε πολλούς εχθρούς, που δεν ήσαν σύμφωνοι με την ειρηνική αντίσταση που είχε ως μέθοδο, με αποτέλεσμα πολλές απόπειρες δολοφονίας να γίνουν εις βάρος του.

Τελικά στις 4 Απρίλη 1968, στη Μέμφιδα, στο Memphis' Lorraine Motet, η σφαίρα του δολοφόνου βρήκε το στόχο της. Πολυάριθμα βιβλία και εκπομπές στην τηλεόραση παρουσιάζουν τη ζωή αυτού του ανθρώπου, από τότε.


Richard Wagner

Πέθανε το 1883 στο Palazzo Vendramin στη Βενετία. ταραχώδης ζωή του τον οδήγησε από τη Λειψία στη Ρίγα, στο Παρίσι, στη Δρέσδη, στη Ζυρίχη, στο Μπίμπριχ .

Οι συχνές αυτές μετακινήσεις του οφείλονταν στη δίωξη του από δανειστές του ή από εξοργισμένες κυβερνήσεις. Συχνά επίσης καταχράστηκε χρήματα από τις συζύγους των φίλων του ως αυτονόητο τίμημα που έπρεπε να καταβάλλουν στη μεγαλοφυΐα του.



Coco Chanel

Πέθανε στα 87 της στο Ritz Hotel στο Παρισι στις 10 Ιουλιου του 1971. Κατοικούσε στο φημισμένο ξενοδοχείο τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της.

Ήταν μια από τις διασημότερες σχεδιάστριες μόδας του 20ού αιώνα . Το 1909 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Παρίσι, με γυναικεία καπέλα. Ίδρυσε ομώνυμο οίκο μόδας που παραμένει στην επικαιρότητα μέχρι σήμερα. Το 1923 δημιούργησε το άρωμα Σανέλ νούμερο 5 και εφηύρε το μικρό μαύρο φόρεμα.



Nikola Tesla

Ο Tesla είναι κυρίως γνωστός για τις επαναστατικές του συνεισφορές στους κλάδους του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ο Tesla ισχυριζόταν, μέσα σε όλες τις άλλες θεωρίες του, ότι το 2035 η μόλυνση του νερού θα είναι πολύ χαμηλή, τα ποσοστά παραγωγής δημητριακών πολύ υψηλά, αναδάσωση όλων των καμένων και άνυδρων περιοχών και εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας με τρόπο φιλικό για το περιβάλλον.

Πέθανε στις 7 Ιανουαρίου του 1943 στις 7 του Γενάρη αλλά τον βρήκανε νεκρό δυο μέρες μετά γιατί είχε κρεμάσει, όπως έκανε πάντα, στη πόρτα του δωματίου του "ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ".